teisipäev, 15. mai 2018

KUNSTI TEHA MEIL ON TORE!

Kunst on igasugune loominguline tegevus ja selle tulemusel sündinud teos. Kunstis peegeldub tunnetuse, fantaasia, intellektuaalse analüüsi jms kaudu loodud ja kindlate vahendite abil väljendatud maailmakogemus. (Kunstileksikon 2001).
Meie Kaisukarudele meeldib väga tegeleda kunstiga ning vahest võib juhtuda, et kunst tekib just siin ja praegu. Kui meil tekib mõte, et tahaks maalida, siis me seda teeme!
Ühel õhul vanemaid oodates tekkis soov maalida, alati ei pea ju paber olema laua peal, see võiks olla hoopis seinal. Mõte sai ka teoks! Asetasime paberi seinale, panime värvid ja pintslid valmis ning hakkasime sõbraga koos maalima.
Sotsiaalses kunstitegevuses on olukordi, mis julgustavad osalema, jagama ja koostööd tegema ning suheldes erinevaid ülesandeid lahendama. Sõbraga koos maalides pidid lapsed ära jagama pooled, kes kuhu poole maalima hakkab ning ka arutama, kus maal on kellegi piir. Kunstitegevuses saime näha, kas sõber lubab tema poolele natuke joonistada või mitte ning vaadata, mis juhtub kui sõber läheb teise lapse poolele ilma, et oleksime alguses midagi kokku leppinud. Koostöö toimis väga hästi! 😊

Suurepärased kunstnikud! 
Natuke siit ja sealt värvi!


🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈



Teeme kunsti õhupallidega! Hommikuringis päevateemadest rääkides küsis laps õpetaja käest, mida ja kuidas me täna meisterdame? Kaua ei pidanudki mõtlema, sest olin eelnevalt näinud õhupallidega pilti ning mõtlesin, et ka sellega peaks saama kunsti teha. Vastasin lapsele, et teeme kunsti õhupalliga, aga teie nimetage mulle värvid, mida enda töös kasutada tahate. Tegelikult algselt oli plaanis hoopis midagi muud teha, siis selle me jätsime järgmiseks korraks, sest see tegevus tundus ju palju lõbusam.
Näita, mis sa teinud oled!

Teeme tööst koopia ka!
Et veel põnevam oleks, murdsime paberi pooleks, tegime esmalt ühe poole paberist värviseks ning siis panime puhta poole värvi peale, millest tuli kunstitöö koopia.
Lastele väga meeldis kunsti teha ning nautisid seda väga! Kui tööd olid valmis saanud ütlesid lapsed, tahaks veel teha. 😊 

Koopia tehtud!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar